“Hoe goed is de goede God”.

“Hoe goed is de goede God”. 
Lijfspreuk van Moeder Julia.
Graag willen wij de draad weer even oppakken van onze internationale bijeenkomst omtrent de ervaringen die wij hebben gehad in de drie weken samen met de vier Indonesische en drie Malawische zusters. De verschillende culturen kwamen goed naar boven waardoor we veel van elkaar hebben geleerd

Zr. Mary Kelly, SNDdeNamur, heeft ons de mystieke en profetische waarden in het leven van Moeder Julia volgens de tekenen des tijds, verteld en laten voelen. Het zijn de hoekstenen waarop ons leven als zusters van Onze Lieve Vrouw gebouwd is. We hebben dit in drie pelgrimstochten mogen ervaren n.l.;
1. In het Moederhuis en de Fransiscus Xaverius Kerk als bakermat van de
    Congregatie.
2. In Berne Heeswijk en Culemborg als contact plaatsen met Pater Matthias
    Wolff.
3. In Gent, Namen, Cuvilly en Amiens.

Er werd tijdens de tochten veel informatie uitgewisseld en dit bracht de geschiedenis van de congregatie weer tot leven in ons.
Onder leiding van Pastor Henk Bloem en het algemeen bestuur hebben wij deze weken van geschiedenis en bezinning als waardevol mogen ervaren.
Onze spirituele moeder, moeder Julia, is voor ons nu veel meer gaan leven. Het horen zien en proeven van dit alles heeft veel teweeggebracht.

Als afsluiting van deze drie weken was er een Eucharistie viering met alle zusters van de Nederlandse provincie die konden komen, de vier zusters uit Indonesië en drie Malawische zusters, in verband met het 190 jarig bestaan van de Congregatie.
Tot besluit willen wij God danken voor deze mooie pelgrimstocht samen met de zusters van Indonesië en Malawi. Wat een rijke ervaring van uw goedheid en liefde. Het doorgeven van deze boodschap is nu onze opdracht. De uitwisseling is voorzichtig gestart.

van ons drieën: Zr. Corrie, Zr. Margaret en Zr. Ada